“No Spang” debuut single van Aïven-D

“No Spang” is de nieuwste song van Aïven-D. Hij is een zanger met Surinaams roots en woont in Parijs (Frankrijk). De song gaat over dagelijkse sociale problemen die mensen ondervinden. Hij kreeg de inspiratie door hoe mensen zich soms uitlaten door negativiteit, maar door  positiviteit laat hij zich niet neerhalen. “Door ondrofeni me kong sab fa libi suma e libi en denki”, zegt de artiest zelf in een gesprek.

“No spang” is heel snel tot stand gekomen, doordat hij al eerder werkte met Nappi Music, de artiest Naphtaly, en toen al was het heel snel gegaan. Door die samenwerking konden ze een reggae beat maken, daarna recorden. Het lied is door hem geschreven drie jaren terug, maar is vorig jaar opgenomen in de studio en verder geeft hij ook aan, dat al zijn liederen  door hem zijn geschreven.

“Het is een eye opener voor zowel de als de vrouw in relatiesfeer. Als de man of vrouw je niet meer wil, laat de persoon gaan. Een ieder zal zijn of haar weg vinden en zo ontstaan er geen problemen in de relatie van wat wij tegenwoordig zien door huiselijk geweld en zelfmoord.” 

“No spang” brengt een boodschap om voorzichtig en waakzaam te zijn zodat men positief blijft denken om verder door het leven te gaan, zonder ruzie en dat kunnen wij allemaal terug horen  in dit lied. Het lied is gemaakt en opgenomen in Nappi Music studio.

“Dit jaar mogen de fans heel wat nieuwe muziek verwachten en er zijn al een paar tracks die nog moeten uitkomen. Tevens komt er een album dit jaar, zo niet volgend jaar uit, maar de fans zullen alvast genieten van tracks als ‘Fawaka Freestyle’, ‘Party town’, ‘Let’s jump up’, ‘Chill feat hurrykan’, ‘Lobie deng oeman’(feat bandhe man Aya), ‘Faya mang’

“No spang” is inmiddels te beluisteren op de radio en doet het heel goed op Radio Boskopu Top 15. Ook is deze track zeer populair op DJBadJhoRadio 

Aïven-D (Dévi Ajintoena)

Aïven-D (Dévi Ajintoena) is op 24 december 2012 met muziek begonnen en is nog steeds actief. Voordat Aïven-D aan zijn zangcarrière begon was hij danser. De artiest heeft deel uitgemaakt van twee dansgroepen. Hij was eerst lid van “The Movers” en later richtte hij samen met anderen de groep “Superstars” op. Met deze groepen dansten de talentvolle artiest en zijn maatjes op bijna alle muziekstijlen. Zijn muziekcarrière begon vrij ongepland met een partijtje freestylen tijdens een dagje stappen met vrienden. Hij ontdekte bij die gelegenheid zijn eigen muziektalent. Reggae muziek is zijn basis. Hoewel hij zich in andere muziekgenres ook kan uiten, gaat zijn liefde toch meer uit naar reggae.

Zijn eerste single ‘No Spang’ is een duet met de bekende collega-artiest Naphtaly. Het Bass-gedeelte is gedaan in Nigeria door een vrouwelijk artiest genaamd Bass Lady. Aïvan-D bracht daarna nog enkele singles uit zoals: Fawaka Freestyle, Party in a town, Let’s jump up, Lobi den uma, en Tide wo chill. De zanger werkt samen met Cegan Records in Suriname en in Frankrijk doet hij zaken met Nappi Music. Voor wat betreft zijn promotie heeft de zanger een nauwe samenwerking met Dj Badjho. 

Zijn album, dat binnenkort uitkomt, bevat overwegend reggae muziek. Dit album zal 12 nummers tellen. Ook andere artiesten onder wie Prince G, Hurrykan Black, Badjeman, Seesie M en Naphtaly leveren daarin een bijdrage. Er zullen ook videoclips worden uitgebracht van de nummers op het album. Hoewel die voor dit jaar op agenda staan, sluit hij niet uit dat hij ze pas volgend jaar uitbrengt. Het zal, aldus de zanger, ook afhangen van de steun van zijn fans. In de toekomst wil hij vaker met andere artiesten gaan werken.

“Alleen door samen te werken kunnen wij meer bereiken als Surinaamse artiesten”, aldus Aïven-D.

Aïven-D zingt vooral in Sranantongo, maar trakteert zijn fans ook vaak met Frans en Engels. Zijn boodschap luidt: “Voor een ieder die wat wil bereiken met muziek: neem alle tijd, heb geen haast, maak je muziek met veel geduld en oefen genoeg, want door te willen en te leren, krijg je veel mensen om je heen die je zullen ondersteunen”

error: Kopiëren mag niet!