Minister Ramdin tevreden over verloop High Level Security Conference

De High Level Security Conference (HLSC) die gehouden werd op 21 en 22 april is succesvol verlopen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is zeer tevreden over de resultaten die geboekt zijn tijdens deze grootse bijeenkomst.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname deed hij in het kort verslag over deze conferentie.

“Wij kunnen van onze buurlanden leren”

Tijdens de HLSC zijn er gesprekken gevoerd op bilateraal niveau in het kader van justitie en politie en defensie met landen als Jamaica en Frans-Guyana om samenwerkingen tot stand te brengen. Dit biedt de mogelijkheid tot trainingen en informatie-uitwisseling tussen Suriname en de samenwerkende landen is. “Dit is het voordeel van deze conferentie, wij kunnen van onze buurlanden leren”, aldus minister Ramdin. 

De conferentie heeft ook een samenwerking met de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) opgeleverd. Door de OAS zijn projecten aangeboden om samen te werken op het gebied van cyberveiligheid. 

“Grensoverschrijdende problemen moeten met andere landen besproken worden, omdat je die niet alleen kan oplossen in je eigen land”, zei de BIBIS-minister aan het eind van de HLSC. Hiermee legde hij de nadruk op de coöperatie die landen binnen de regio moeten aangaan om grensoverschrijdende georganiseerde misdaad met name, drugshandel en mensenhandel tegen te gaan. 

Tijdens de conferentie zijn hierover discussies geweest en ervaringen gedeeld door de aanwezige gasten uit verschillende deelnemende landen binnen de regio. 

De HLSC zal om de twee jaren gehouden worden in de een van de deelnemende landen. Ondertussen zal er optimaal contact onderhouden worden tussen de landen die hebben deelgenomen aan de conferentie. De minister heeft aan het eind van de conferentie zijn dankwoord geuit aan alle dienstverlenende organisaties die een bijdrage hebben geleverd aan dit evenement. 

error: Kopiëren mag niet!