Minister Emanuël geeft startsein slagbal competitie in Paramaribo

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), gaf zondag 24 april het startsein voor de slagbal competitie in Paramaribo. “Ik ben bijzonder blij om vandaag hier bij u te zijn. Wij weten allemaal dat sporten de afgelopen twee jaren bijna onmogelijk was, vanwege de Covid-19-pandemie. Het Competitie-element was eruit, dus moest u allen op zoek naar andere mogelijkheden om toch te kunnen sporten.”

Naar zeggen van de minister heeft zij reeds tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven hoe belangrijk de slagbal sport is in Suriname en hoe deze verder ontwikkeld zal worden. Zij benadrukte dat slagbal een Surinaams product is welk wij moeten koesteren en omarmen.

“Deze tak van sport zal door Surinamers ontwikkeld moeten worden zodat het een exportproduct kan worden.” Het streven van het ministerie is erop gericht dat slagbal uitgroeit tot een regio sport. Het blijft dus een uitdaging voor Suriname deze tak van sport te kunnen brengen op wereldniveau. “Als minister van Sport zal ik me blijven beijveren om de slagbalsport verder te doen ontwikkelen.”  

Volgens de bewindsvrouwe zal De Surinaamse Slagbal Bond weer haar positie moeten innemen om landelijke competities op te zetten in alle districten.

“De komende periode zal ik me daarom sterk maken om hieraan verder invulling te geven met u. Wij zullen heel onafhankelijk de slagbalsport ter hand moeten nemen, waarbij een landelijke aanpak vereist is. Ik zal nagaan hoe middelen vrij gemaakt kunnen worden aangezien de slagbal sport een Surinaams product is”, aldus minister Emanuël.

error: Kopiëren mag niet!