Een bezigheid en met andere kinderen samen zijn

Kinderen hebben nog vakantie, maar de oppas is voor enkelen gewoon open. Enkele oppashoudsters geven in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het een manier is om de kinderen bezig te houden en ook te helpen oefenen met werkjes waarin zij achter zijn. Op zo’n manier kunnen de kinderen op een rustige manier en in hun eigen tijd oefenen.

Vanna, die oppashoudster is, geeft aan dat zij ook tijdens de vakantie open is. “De poorten van de scholen zijn gesloten, maar enkele ouders hebben normaal werk, mijn deuren blijven dus gewoon open. De kinderen hebben op zo’n manier ook een bezigheid en kunnen met andere kinderen samen zijn. Je hebt enkele ouder die ervoor kiezen om hun kinderen thuis te laten, als zij moeten werken, omdat zij ook niet zo sterk staan wat betreft financiën. Maar daarom kan er altijd over gesproken worden, althans bij mij. De kinderen hebben de afgelopen dagen in de vakantie een hele leuke tijd achter de rug. Komend weekend is er nog een movie night met de ouders erbij. Daarvoor gaan de kinderen weer kleuren, knippen en plakken met de ouders en dan lekker smullen van lekkers en genieten van een film. De afgelopen dagen hadden wij Pasen gevierd en een sportdag gehad.”

Mariska, die ook oppashoudster is en tijdens de vakantie open is, geeft aan dat zij ook open is, maar de oudere kinderen iets leuks bijleert. Oppas is er normaal voor de kleine kinderen, maar voor de ouderen kinderen is er ook bakles.

Mariska zegt ook dat zij aan verschillende andere dingen gaat doen in de toekomst. “Het is een manier om de kinderen de weg te wijzen om ze te helpen met waar zij van houden en later willen doen. Ook zullen er enkele activiteiten gedaan worden, zoals bezoekjes aan de politie, brandweer en enkele andere beroepsgroepen, maar dat is in de toekomst. Voor nu houden wij het makkelijk en leuk. Er zijn velen die mee hebben gedaan en op zo een manier het leuk vinden te bakken. Op vrijdag zullen de laatste groepen bakken en dan de ouders laten proeven. Er wordt ook geoefend met hen en enkele andere activiteiten gedaan, dus elke dag is het anders.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!