Brunswijk: IDB wil onmiddellijk helpen in crisis binnenland

De Inter Amerikaanse Ontwikkelings Bank (IDB) wil de noodhulp aan de door watersnood getroffen gebieden in het binnenland helpen financieren. Na een verzoek van de Surinaamse regering, kunnen zowel geld als materiaal, toiletten, bewoonbare voorgefabriceerde containers en voedingsartikelen worden vrijgemaakt. Dit is maandag 25 april naar voren gekomen tijdens een werkbezoek van de nationale directeur van de IDB, António Gonçalves. en de Area Chief of Operation van de IDB in Suriname, Steven Collins, aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Haalbaarheidsstudies naar mogelijke verhuizing dorpen

De IDB is ook bereid te helpen met het maken van haalbaarheidsstudies, met betrekking tot een eventuele verhuizing van de huidige dorpen naar hoger gelegen gebieden, zo meldt vp Brunswijk op social media.

Hij onderkent dat het heel wat voeten in de aarde zal hebben, om dorpsbewoners te overtuigen hun oude vertrouwde woonplek langs de rivier te verlaten. Hij hoopt door middel van tactvolle aanpak en de nodige krutus met de bewoners te beleggen om het belang van verhuizing te bespreken. 

De vp zegt erg dankbaar te zijn voor de handreiking van de IDB, om het achterland van Suriname te halen uit de huidige crisis.

error: Kopiëren mag niet!