33ste Infanterie bataljon Landmacht viert 35-jarig bestaan

Met een defilé, parade en een sportdag werd 21 en 22 april op speciale wijze de 35ste verjaardag van het 33ste Infanterie bataljon van de Landmacht gevierd.  

“15 april, de oprichtingsdag van de Infanterie, is een heel bijzondere dag voor het Nationaal Leger. Het markeert de start van de operationele eenheid, de grondtroepen”, zegt commandant luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew van de Landmacht. Deze dag staat bekend als de Dag der Infanterie. 

Binnen de Infanterie hebben compagnieën gecombineerd deelgenomen aan de verschillende sportactiviteiten. Dit was om de cohesie en vriendschap onderling te stimuleren en om hiermee verder te groeien naar een  professionelere organisatie. 

Het infanterie bataljon is in de periode van de binnenlandse oorlog opgericht. Het bestaat uit de gevechtstroepen van de Landmacht die voor de grensbewaking en het overheidsgezag gestationeerd zijn langs de grenzen en in het binnenland. 

De huidige bataljonscommandant is majoor Ronny Jhinkoe. De eerste bataljonscommandant bij de oprichting was kolonel  Adolf  Jardim. Meerdere ex-bevelhebbers hebben leiding gegeven aan het Infanterie bataljon, zo bericht het ministerie van Defensie.

error: Kopiëren mag niet!