Vijfde FHR Business Fair brengt milieuvriendelijke producten naar gemeenschap

Studenten van de FHR Business School in Paramaribo hielden afgelopen zaterdag de vijfde editie van de FHR Business Fair waar studenten door hun vervaardigde producten aan de man konden brengen. Dagblad Suriname ging in gesprek met Linda Manbodh, een van de studenten die deel heeft genomen aan deze beurs. Ze deelt haar ervaring met de redactie.

Schoolopdracht in uitvoering brengen

De FHR Business Fair is aldus Linda Manbodh onderdeel van een project opdracht geweest. De studenten zijn vanaf hun eerste jaar begonnen met hun opdracht. De duur van de opdracht was ongeveer anderhalf jaar. Er waren 17 projectgroepen die hun product op de markt hebben gebracht. Linda had niet zoveel mensen verwacht, ze vond het wel leuk dat er zoveel mensen zijn geweest en elk product leuk vonden. Elk product was naar haar mening uniek op zijn eigen manier.

“Op de beurs kon je ook zien hoe creatief de studenten zijn geweest en dat ze nu ready zijn voor het ondernemerschap.”

Wat moesten de studenten precies doen? 

Elke projectgroep moest een milieuvriendelijk product vervaardigen dat eigenlijk nog niet bestaat in Suriname of een product dat bestaat, maar met nieuwe variaties. Nadat het product goedgekeurd werd, moesten de groepen vervolgens in elke periode een plan van aanpak schrijven. Vervolgens werden alle andere onderdelen die te maken hebben met business bijgewerkt. ”Ook zijn er presentaties gehouden van de prototypen”, zegt Linda. 

Circle Dough’sed NV

Het  bedrijf van Linda heet Circle Dough’sed NV en vervaardigt houten deegpressers, die ze hebben vervangen met de houten deegrollers en de metalen deegpressers. Linda’s rol was HRM-manager van haar bedrijf. 

Linda vond dit alles heel leerrijk en zegt, dat ze sowieso heel veel geleerd heeft over ondernemerschap en ze zal dit later zeker nodig hebben en toepassen voor haar verdere carrière. Dit was de eerste keer dat ze heeft  meegedaan aan een Business Fair waar alles door de studenten zelf georganiseerd is en ze heeft erbij vermeld..

Ze bedankt tenslotte een ieder die op zijn of haar manier de nodige steun heeft gegeven.

GW

error: Kopiëren mag niet!