Vervallen producten vernietigd tijdens controlewerkzaamheden ECD

Medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) hebben de afgelopen dagen controlewerkzaamheden uitgevoerd, zo laat het ministerie weten in een uitgebracht persbericht. Het ressort Welgelegen en Weg naar Zee kregen vrijdag 22 april bezoek van de controleurs.. 

Tijdens de werkzaamheden hebben de medewerkers bij winkel X.Y. de prijs van babyvoeding van het merk Phosphatine teruggedraaid. De prijs was SRD 40 is nu na controle SRD 39. De winkelier was niet op de hoogte, dat de winstmarge 15 procent bedraagt. 

Bij winkel H.L.D, W. supermarkt en H.Y Markt werden producten aangetroffen zonder prijzen. Deze producten zijn meteen voorzien van een prijs en een winkelier werd aangezegd om de ruimte achter de kassa zo snel mogelijk op te ruimen. De ECD-medewerkers zijn tijdens de controlewerkzaamheden geen onregelmatigheden tegengekomen bij Z. Supermarkt, L. Supermarkt en S.P te Kwatta/Weg naar Zee. 

Ook aan de Winston Churchillweg werden controlewerkzaamheden uitgevoerd en wel op donderdag 21 april. De medewerkers van de ECD hebben in twee winkels, R.H. supermarkt en E. supermarkt, een kleine partij vervallen goederen aangetroffen die vernietigd werd door de vergunninghouders. Van de ECD-medewerkers kreeg de winkelier een ernstige waarschuwing om niet in strijd te handelen met de Wet Economische Delicten. Verder werden goederen in beslag genomen die niet voorzien waren van een prijsaanduiding. Dit is uitgevoerd op grond van artikel 6 van het Prijsaanduidings Besluit. Het controleteam van de ECD heeft ook een weegschaal aangetroffen die niet gekeurd bleek te zijn door de dienst voor de Waarborg en van het IJkwezen. 

Consumenten kunnen klachten indienen via de telefoonnummers 8530915 of 1940 of via e-mail: [email protected]

error: Kopiëren mag niet!