Peperpot Natuur Park organiseert fotowedstrijd

Het Peperpot Natuur Park organiseert een fotowedstrijd voor bezoekers en andere belangstellenden om hun fotografie talenten een platform te geven. Elke maand zullen er winnaars uitgekozen worden voor de mooiste foto’s van de maand. De winnaars krijgen gratis toegang vouchers en andere prijzen. 

Maureen Silos, vrijwilligster betrokken bij het Peperpot Natuur Park, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de inzendingen voor de fotowedstrijd die zij tot nu hebben gehad absoluut geweldig zijn. “Men mag alles fotograferen zoals mensen, dieren, planten, de trails van het Park, en nog veel meer. Zolang de locatie maar in het Park is”, stelt Silos.

Doel fotowedstrijd

“Het Peperpot Natuur Park heeft tijdens de Covid-periode vaak moeten sluiten. We zijn nu al een paar maanden weer volop open en zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten voor onze bezoekers. De fotowedstrijd is hiervan een voorbeeld. Onze website is vernieuwd en heeft prachtige natuurfoto’s die in het Park zijn gemaakt. De fotowedstrijd is dus ook bedoeld om betrokkenheid bij en liefde voor de natuur te stimuleren.”

“De fotowedstrijd is ook een manier voor het Park om meer contact te hebben met de bezoekers en om natuurfotografie te promoten.”

Selectie winnaars 

“Op 1 mei worden de foto’s die in april zijn ingediend op de Peperpot Facebook-pagina geplaatst en bezoekers van de Facebook-pagina mogen dan “stemmen” op de mooiste foto. Met “stemmen” wordt bedoeld een “like” geven aan de foto die men de mooiste vindt. De drie foto’s met de meeste “likes” worden uitgeroepen tot de foto’s van de maand april. De tweede ronde van de wedstrijd loopt van 1 mei tot en met 31 mei 2022. De drie winnaars van de maand mei worden op dezelfde wijze gekozen: aantal “likes” op Facebook. En zo gaat dit door, elke maand tot en met december 2022.”

Prijzen 

“Elke winnaar krijgt een prijs, en de drie winnaars bijvoorbeeld over de maand april zullen elk twee gratis toegang vouchers per persoon krijgen.”

Kwartaal winnaar

“Om de drie maanden wordt er uit de negen winnaars van het afgelopen kwartaal een kwartaal winnaar gekozen. De beoordeling van deze winnaar gebeurt door een deskundig panel, dat vooral op technische aspecten zal letten. De kwartaal winnaar krijgt drie gratis toegang vouchers, een gratis kano-tour voor drie personen en gratis een uur fietsen voor drie personen.”

Cursus natuurfotografie

“Zodra wij fondsen hebben zullen wij een cursus natuurfotografie organiseren voor mensen die hun vaardigheden willen verbeteren. In de “Gallery” op onze website kunt u zien wat er allemaal aan spectaculairs in de natuur gefotografeerd kan worden.” 

“Iedereen wordt uitgenodigd een bezoek te brengen aan het Peperpot Natuur Park te Meerzorg in het district Commewijne, voor een bijzondere ervaring van een prachtig bos op nog geen 15 minuten van Paramaribo. Er is veel te zien, te doen en te ervaren in het Park. Men kan meer lezen over het Park op onze vernieuwde website, https://peperpotnaturepark.com en vooral genieten van de prachtige natuurfoto’s op de website die in het Park zijn gemaakt,” zegt Maureen Silos.

IS

error: Kopiëren mag niet!