Animal Rescue Suriname start met inzamelingsactie voor bouw opvangcentrum dieren

Mariska Bemelmans is geboren en getogen in Geleen, Limburg, Nederland, maar is al bijna 15 jaar woonachtig te Paramaribo  In Suriname zet zij zich in voor het welzijn van dieren (honden en katten). Sinds januari 2020 doet Bemelmans dat met behulp van haar eigen stichting: Animal Rescue Suriname. De focus doelgroep van deze stichting is: seniore en gehandicapte honden en poezen van de straat. 

Na 2 jaar is de stichting echter toe aan de bouw van een Animal Recue Opvangcentrum. Bemelmans geeft aan, dat de huidige opvanglocatie overbezet is en dat er nog steeds veel dieren op straat zijn die noodopvang nodig hebben. Zij heeft daarom besloten om een inzamelingsactie op te zetten, waarbij personen in Nederland kunnen doneren voor de bouw van het opvangcentrum. Dat kan met elke bank in Nederland via: https://diensten.snsbank.nl/online/betaalverzoek/#/16923173-SIe4o3OddfjvxoKqHcSjkEqY4GKRdlGs

Is doneren in Suriname ook mogelijk?

In gesprek met Dagblad Suriname, zegt Bemelmans, dat de stichting net een sterilisatieproject achter de rug heeft, waarvoor er al fondsen in Suriname zijn gezocht, ook is er een tweede project in aantocht. Daarom heeft de stichting bij de fundraising voor de bouw eraan gedacht om zich even te richten op het buitenland. Maar, ook personen in Suriname kunnen doneren voor de bouw van het opvangcentrum.  Het geld kan overgemaakt worden op de Finabank rekening 1000968508 (SRD), op naam van Stichting Animal Rescue Suriname. 

Wanneer hoopt de stichting het opvangcentrum op te zetten?

“We zijn nu bezig met het bouwklaar maken van het terrein op Tamansarie, Commewijne. Zo gauw we genoeg middelen verzameld hebben, beginnen we met de bouw van een hondenverblijf, een kattenverblijf en een kantoorruimte. We hopen deze eerste gebouwen van het opvangcentrum dit jaar te kunnen realiseren.”

Hoe komt het dat heel wat dieren opgevangen moeten worden?

“Dieren die op straat leven kunnen gedumpt zijn, achtergelaten zijn bij een verhuizing en daardoor beginnen te zwerven, ontsnapt zijn van het erf of mogen gewoon los lopen van hun baasje, maar kunnen ook geboren zijn op straat. Vooral laten vele mensen hun dieren nog steeds niet (op tijd) steriliseren bij de dierenarts.”

Bemelmans zegt verder, dat het leven op straat in ieder geval een ongezond leven is bij gebrek aan voldoende voeding, de juiste voeding, het oplopen van parasieten waartegen niet behandeld wordt en een hoger risico op ziek worden lopen en gewond raken, onder andere in het verkeer. “Dus hoe meer dieren op straat zwerven, hoe meer er op enig moment opgevangen moeten worden, omdat het dan niet goed met ze gaat. En ja, de oorzaak is grotendeels gelegen bij het gedrag van ons mensen. Hoe wij met onze dieren omgaan.”

Waarom wilt u iets betekenen voor de dieren?

“Dieren zijn levende wezens met gevoelens en emoties en bepaalde levensbehoeften. En wij mensen zijn met ons gedrag in grote mate bepalend voor dieren hun welzijn. We hebben daarin onze verantwoordelijkheid te nemen. Dus als er op grote schaal dierenleed wordt veroorzaakt, dan is het aan ons mensen om daarbij hulp te bieden”, aldus Bemelmans.

SK

error: Kopiëren mag niet!