Gramans binnenland krijgen compleet nieuwe residenties

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) treft momenteel de nodige voorbereidingen voor het opzetten van complete nieuwe residenties voor de Gramans in het binnenland, zo meldt het ministerie.

In december vorig jaar werd een overeenkomst getekend met de Chinese ambassadeur voor het opzetten van nieuwe residenties voor de gezagsdragers in het binnenland. Een bedrag van US$ 20.000 is door de Chinese ambassade gedoneerd om een aanvang te maken met bouw van de onderkomens van de hoogste autoriteiten in het traditionele bestuur bij de Saramaccaners, Matuariërs en de Kwinti’s. 

Het is de bedoeling dat de gemeenschappen in het binnenland ook zullen inkomen met een eigen bijdragen. ROS-minister Gracia Emanuël vindt dat hiermee de mensen worden aangewakkerd om hun ontwikkeling zelf ter hand te nemen en dit niet geheel in handen te leggen van anderen. Volgens Emanuël is de ontwikkeling van elke gemeenschap waar ook ter wereld een gedeelde verantwoordelijkheid van betrokkenen zelf en actoren daarbuiten. 

Ondertussen zijn door administratieve tussenkomst van het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) bouwmaterialen aangeschaft en via Atjoni op de boot gezet voor transport naar Asidonhopo. Deze materialen zijn bestemd voor de initiële fase van de bouwactiviteiten, het aanleggen van de fundering. Binnenkort zullen de bouwtechnische medewerkers van ROS de lijnen verder uitzetten om ook een aanvang te maken bij de Matuariërs en Kwinti’s

error: Kopiëren mag niet!