Minister Amoksi voert overleg met zijn Curaçaose collega Hato

Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft vrijdag 22 april overleg gevoerd met de minister van Justitie op Curaçao Shalten Hato, Jules Ilario, de Korpschef van de politie Curaçao, en het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao, Jerome Beeldsnijder, in de vergaderzaal van de minister, aldus het ministerie.

Tijdens het gesprek hebben de bewindslieden gesproken over de veiligheid in zijn algemeenheid, het upgraden van de Surinaamse Politie Academie door trainingen en opleidingen, de Financial Intelligence Unit, de Gaming Board en de uitdagingen die Suriname en Curaçao hebben als het gaat om de politie, brandweer en penitentiaire ambtenaren.Ook gesproken werd over de beleidsgebieden waar samenwerking mogelijk is. 

Minister Hato stelde voor om gezamenlijk te werken aan wetgeving ter bestrijding van cybercriminaliteit. Minister Amoksi maakte duidelijk dat Suriname in het verleden reeds een samenwerking had met de ABC-eilanden. Suriname en Curaçao willen nu de samenwerking intensiveren. 

Korpschef Ilario kreeg een uitnodiging van waarnemend korpschef Ruben Kensen voor een rondleiding bij de Surinaamse Politie Academie. 
Verder waren bij het gesprek aanwezig Georgine Acton die belast is met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, het Hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi, Mark Karg, adviseur bij Justitie en Politie en de onderdirecteur van het Directoraat Forensische Zorg, Navinda Venetiaan-Anini.

error: Kopiëren mag niet!