Dorothy Draaibas, dame met een missie, rondt economie studie af


Dorothy Draaibas heeft haar studie economie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) met succes afgerond. Hieraan ging een lange weg vooraf. Het zag er even naar uit, dat het Lager Beroeps Gericht Onderwijs, LBGO, haar eindstreep was.

“Ik wilde niet naar het LBGO, maar besloot het binnen 4 jaren af te maken en daarna doorliep ik het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (IMEAO) in 4 jaren. Eigenlijk wilde ik na het afronden van het IMEAO direct gaan werken, maar op een bepaald moment dacht ik eraan om toch te proberen om verder te studeren, omdat ik de jongste ben van mijn moeder die zover is gekomen.”

Draaibas besloot te kijken of ze de Anton de Kom Universiteit van Suriname kon halen en maakte het schakeljaar binnen een jaar af. “Daarna koos ik voor de studie economie en die heb ik binnen 3.5 jaar kunnen afronden.” Tijdens haar studietraject werd zij enorm gesteund door haar moeder, oom en enkele kennissen. “Ik kreeg de ondersteuning om het vol te houden, want in het laatste jaar raakte ik in verwachting terwijl ik ook nog mijn thesis moest schrijven.”

Na haar bevalling schreef Draaibas haar thesis “en het is mij uiteindelijk gelukt”, zegt ze opgelucht. Haar thesis ging over een klanttevredenheidsonderzoek bij een kinderdagverblijf. Zij koos voor klanttevredenheid omdat zij een vak tot driemaal toe niet haalde. Uiteindelijk is dit haar wel gelukt door een 9 te halen. “Klanttevredenheid is zeer belangrijk en ik heb de theorie in de praktijk kunnen toepassen.” Zij laat weten dat de klant nog niet overal in Suriname ‘koning’ is.

De kennis van haar studie wil zij benutten om een bijdrage te leveren aan Suriname. Haar boodschap voor jongeren is: “Geef niet op. Ga door totdat het gelukt is, laat niets en niemand je demotiveren al wat de situatie ook mag zijn. You have to go on and keep going untill you get where you want to be.

RB  

error: Kopiëren mag niet!