Braziliaanse Executive Director IDB ondersteunt Suriname

In de Surinaamse ambassade in Washington (VS) vond woensdag 19 april een ontmoeting plaats tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en de Braziliaanse Executive Director van de IDB (Inter-American Development Bank), Guilherme Reis. 

Reis presenteert en verdedigt alle projecten van Suriname in de Board van de IDB, aldus het ministerie in een zaterdag 23 april uitgebracht persbericht.

De samenwerking tussen Suriname en de IDB is goed en dat werd in het gesprek door beide partijen beaamd. Tevens werd aangegeven dat vanwege de toenemende ondersteuning van Suriname door de IDB er zeer regelmatig overleg dient plaats te vinden, zodat projecten goed worden voorbereid en uitgevoerd. Elke onnodige stagnatie moet worden voorkomen.

Van beide zijden werd een goede verdere samenwerking op dit punt toegezegd, waarbij elke partij zal nagaan wat er nog meer verbeterd kan worden.

Later op de dag volgde een gesprek met de directeur van IDB Invest, James Scriven. IDB Invest is een onderdeel van de IDB, dat zich vooral richt op de investeringen in de particuliere sector. In Suriname is een paar projecten gefinancierd. 

Onlangs heeft een missie van IDB Invest Suriname bezocht en daarvan werd verslag gedaan.  

Opvallend is dat er bij de eerste twee missies van IDB Invest naar Suriname weinig lokale belangstelling was voor het aantrekken van kapitaal via IDB Invest, maar dat bij de derde missie de belangstelling heel groot was. Beide partijen onderkenden het belang van IDB Invest en dat dit een belangrijker instrument voor investeringen in Suriname zal worden. 

De gesprekken met de IDB werden ook bijgewoond door ambassadeur Marten Schalkwijk, die samen met zijn ambassadeteam volledige ondersteuning geeft aan de Surinaamse delegatie.

error: Kopiëren mag niet!