Boot zinkt op Surinamerivier bij Libi Doti door hoge golven: een opvarende (58) verdrinkt

De 58-jarige Guan Li is donderdag 21 april verdronken, nadat de boot waarop hij was zonk door hoge golven op de Surinamerivier ter hoogte van Libi Doti, zo meldt de politie zaterdag 23 april.

De politie van het bureau Brokopondo kreeg omstreeks 11.57 uur die dag de melding dat een boot met twee opvarenden op het stuwmeer ter hoogte van Libi Doti was omgeslagen en dat een man van Chinese afkomst was verdronken.

Bij aankomst op de locatie voor onderzoek werd duidelijk, dat een bootsman en het slachtoffer op weg waren naar Sarakreek.

Volgens verklaring van de bootsman Egan A. (28) voer hij in opdracht van Guan via de op dat moment onstuimige rivier richting de Sarakreek. Ter hoogte van Libi Doti werd de boot echter door de hoge waterstand en aanhoudende regen getroffen door twee grote golven. Hierdoor begon de boot, die volgeladen was met goederen, aan de voorzijde te zinken. De twee mannen raakten te water waarbij de bootsman Guan beval om zich aan één van de boomstronken vast te klampen, terwijl hij zwemmend op zoek zou gaan naar hulp.

Kort daarop schoot een majoor van politie, die ook onderweg was naar Libi Doti, de zwemmende bootsman te hulp. Egan gaf de politieman te kennen dat er nog een slachtoffer in het water was. Zij voeren toen in de richting van Guan, en zagen de man, die geen teken van leven meer vertoonde, in het water drijven. 

Het lichaam van het slachtoffer werd door de majoor van politie opgevist en vervolgens naar een mortuarium in Paramaribo afgevoerd.

Een arts stelde formeel de dood van Guan vast, waarna het lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie aan de nabestaanden werd afgestaan.

error: Kopiëren mag niet!