Single “To Love Somebody” van Nando Chirino

Nando Chirino heeft zijn nieuwste single “To Love Somebody” uitgebracht. Het nummer gaat over liefde. In de bijbehorende videoclip komt dit duidelijk naar voren. Iemand houdt zielsveel van een ander, zonder dat die ander hiervan op de hoogte is.

De artiest geeft aan dat de boodschap van “To Love Somebody” niets anders is dan pure liefde. De song is geschreven door de legendarische groep The BeeGees. Nando heeft het in een nieuw jasje gestoken in een eigen tintje. Het is een arrangement van Mark Maduro, artiestennaam Markkeys, en samen met Stanley Clementina hebben zij voor de muziek gezorgd. Het genre van “To Love Somebody” is Kompa of compas (ook bekend als konpa direk of Konpa). Een moderne merengue, Haïtiaanse muziekstijl gedanst en gezongen sinds 1950. Compas is ook de belangrijkste muziek van de Franse Antillen, Guadeloupe en Martinique. Het wordt gezongen in het creools, Frans, Spaans, Portugees en Nederlands. Het is populair in Afrika, Montreal-Canada, Angola, het Caribisch gebied, Cabo Verde en veel landen in Zuid- en Noord-Amerika.

Nando raakt door verschillende artiesten geïnspireerd. Qua stijl van zingen en presentatie is een artiest als Michael Bublé een voorbeeld voor hem. Als het om een muziekgroep gaat dan zijn het Kassav en Tabou Combo naar wie hij opkijkt.

Nando houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met muziek en entertainment. Hij is opgegroeid in een grote muzikale familie waar muziek een flink deel uitmaakt van hun dagelijkse leven. Hij begon al vanaf zijn 11e jaar met zingen. Door de eerste prijs tijdens een muziekfestival te winnen, kreeg hij de motivatie om er mee door te gaan. Hij geniet grote bekendheid op Aruba en in Nederland. Gedurende zijn muzikale carrière heeft hij in verschillende bands gespeeld. Op Aruba zong hij onder andere in Ricochet, Zukus, Quasi en Oreo en in Nederland is hij de lead singer van de band La Fiesta.

error: Kopiëren mag niet!