Schilderij ter verfraaiing en ondersteuning van kankerpatiënten in St. Vincentius Ziekenhuis

Het sociaal project waarbij vrijwilligers onder begeleiding van kunstenares Rachel Nijman, een schilderij hebben geplaatst bij het St. Vincentius Ziekenhuis is geslaagd. Dit schilderwerk is ter verfraaiing en ondersteuning aan kankerpatiënten die gebruik maken van de chemoruimte in het St. Vincentius Ziekenhuis.

Rachel Nijman zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de intentie van dit schilderij is de patiënten een hart onder de riem te steken. Volgens Rachel hoeven de patiënten zich niet alleen te voelen. “De bedoeling van dit schilderij is ter verfraaiing van de ruimte voor de patiënten, hun  te inspireren, te motiveren en om goede energie te verspreiden.”

Vrijwilligers 

“Vanwege weinig tijd, besloot ik het schilderij niet alleen te plaatsen. Omdat er bij mijn vorige projecten animo was van enthousiaste mensen om mee te helpen, wilde ik aan hun ook de gelegenheid geven en dit project was daarvoor geschikt. Ik heb vijf vrijwilligers uitgekozen waaronder Ruth Saman, Skylar Dawn, Epiphania, Daniel Bechan en Anunciata Goudzand, die zelf ook kunstenares is.”

St. Vincentius Ziekenhuis

“Alvorens ik een ontwerp kon creëren, heb ik de ruimte eerst bezocht. Na mijn bevindingen besloot ik een design te maken met de intentie dat elke patiënt, die de ruimte binnenkwam voor chemo, een hart onder de riem te steken en dat zij zich niet alleen hoeven te voelen. Ik heb bewust een lotusbloem geplaatst, omdat die symbool staat voor het leven, een eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen of een nieuw begin, maar het geeft ook aan dat je ook uit moeilijke omstandigheden een mooie toekomst kan ontwikkelen. De kleuren van de planten en andere vormen in het schilderij heb ik bewust gekozen om een gevoel van warmte op te wekken bij de bezoekers.”

“Ik organiseer zelf sociale projecten in het bijzonder voor kinderen. Kunst, waaronder schilderen, komt daarbij aan te pas. Tijdens een vorig project van Nicole Oldenstam internist-hematoloog bij het St. Vincentius Ziekenhuis had ik haar reeds benaderd voor het plaatsen van een schilderij, maar dat lukte toen niet. Toen zij een paar weken geleden weer contact met mij opnam, wist ik dat de tijd was aangebroken om dit te mogen doen.”

“Creativiteit kun je op verschillende manieren toepassen en voor verschillende doeleinden gebruiken. Express yourself and become a better you en draag bij aan een betere toekomst voor jezelf en anderen”, stelt Rachel Nijman.

IS

error: Kopiëren mag niet!