CEDA-delegatie bezoekt ministerie van Economische Zaken

Een delegatie van de Caribbean Export Development Agency (CEDA), onder leiding van Damie Sinanan, heeft donderdag 21 april een bezoek gebracht aan het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) in het kader van ondersteuning op het gebied van technische en financiële assistentie aan ondernemingen uit de CARIFORUM lidlanden.

De waarnemend directrice Ondernemerschap, Karishma Mathoera, heeft de delegatie ontvangen en zaken besproken ter stimulering van ondernemerschap. Ook aanwezig was een delegatie van de Suriname Investment Trade Agency, onder leiding van Bidia Bissumbhar. 

CEDA heeft voorgesteld om samen met het ministerie acties te ondernemen die betrekking hebben op het realiseren van belangrijke zaken zoals investment Forum, Creative Industries Forum, een studie naar de export potentie van Surinaamse agri-producten en het organiseren van een workshop inzake de Investment Promotion Agencies. 

Mathoera heeft aangegeven, dat Suriname min of meer ontkoppeld is van de Caribische export. CEDA zal een bijdrage leveren om daar verandering in aan te brengen door middel van het verzorgen van programma’s voor ondernemers die een bijdrage kunnen leveren aan de groei van de economie van Suriname.

Mathoera is verder van mening, dat de uitbreiding van export en het stimuleren van ondernemerschap opgepakt en geboost moet worden. Ook zullen bedrijven in kaart worden gebracht die voorzien zullen worden van technische assistentie voor uitbreidingsinvestering. De programma’s zullen voordelen opleveren voor ondernemers in Suriname voornamelijk op het gebied van het exporteren van kwalitatieve producten. In het kader hiervan zal er een werkgroep worden samengesteld om zoveel als mogelijk resultaten te kunnen behalen. 

error: Kopiëren mag niet!