Twee broers melden zich bij politie en militaire politie als daders overval elektronicazaak Kwattaweg

De broers O.B. (26) en de 27-jarige E.B. hebben zich dinsdagavond 19 april gemeld bij respectievelijk de politie van het bureau Flora en de Militaire Politie (MP). O.B. werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo die belast is met het onderzoek.

Dit twee worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een gewapende overval zaterdag 16 april op elektronicawinkel Smart Connection aan de Kwattaweg. 

Bij een ingesteld onderzoek is op camerabeelden duidelijk te zien hoe de verdachte O.B. de zaak binnenstapt en de medewerker met een vuistvuurwapen onder schot houdt. Daarbij nam hij 9 Iphone’s (Pro 13) uit de etalagekast.

Tijdens het onderzoek is gebleken, dat deze verdachte zich op dinsdag 15 februari en zondag 13 maart ook schuldig heeft gemaakt aan twee andere strafbare feiten. Bij Phone Stop aan de Lalla Rookhweg moest de verkoper op 15 februari onder bedreiging van een vuistvuurwapen 5 mobiele telefoons aan hem afstaan. Bij Gamestar in de Hermitage Mall stapte hij op 13 maart de unit binnen en hield de medewerker onder schot. Hij nam daar 6 Iphone’s weg.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren, dat O.B. de berovingen met zijn broer Elves, die militair is, heeft gepleegd. Hij werd daarbij door zijn broer op de bromfiets op de locaties afgezet, waarna E.B. in de directe omgeving op hem wachtte. Daarnaast maakte O.B. bij het plegen van de strafbare feiten gebruik van het dienstvuistvuurwapen van zijn broer.

Bij zijn aanhouding zijn slechts 4 Iphone’ s die bij Smart Connection waren gestolen op hem aangetroffen en inbeslaggenomen. Volgens zijn verklaringen heeft hij de gestolen telefoons bij Phone Stop en Gamestar verkocht. 

Hangende het onderzoek is O.B. na overleg met het Openbaar Ministerie voor beroving en afpersing in verzekering gesteld.

De Recherche van Paramaribo zet het onderzoek in deze zaken in samenwerking met de MP voort.

error: Kopiëren mag niet!