Reshuffling is een joke

Suriname neemt duurzame economische ontwikkeling en dus innovatie niet serieus. Zoals bekend is innovatie de motor van de economie. Omdat innovaties over het algemeen duurzame werkgelegenheid creëren, als gevolg van het ontstaan van nieuwe markten en verbeterde producten. De praktijk leert ,dat innovatieve industriële ondernemingen systematisch beter presteren in termen van productiviteit, export, winst en werkgelegenheid. Kennis en bevordering van innovatie en technologie zijn uiteindelijk overheersende factoren voor economische groei en werkgelegenheid op lange termijn.

Dit beseft men in Suriname helaas nog niet. Want als we naar de recente door Albert Ramdin doorgevoerde reshuffling kijken, dan blijkt dat hij Saskia Walden op het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft vervangen door Rishma Kuldipsingh. Dit is een grote grap, want zowel Walden als Kuldipsingh hebben totaal geen kaas van innovatie gegeten. Beiden hebben helemaal geen kennis, skills en ervaring op het gebied van innovatie. Wie houdt de VHP hiermee voor de gek?

Het blijkt dat de VHP inderdaad geen innovatief topkader heeft. Suriname heeft voldoende innovatieve deskundigen die veel beter geschikt zijn voor dit zeer belangrijke ministerie, echter zijn ze geen lid van de VHP. Dit is weer een gemiste kans voor Suriname. De focus in Suriname blijft dus op lenen.

Hubert Rampersad

error: Kopiëren mag niet!