President Santokhi ontvangt OAS-speld als blijk van waardering voor organiseren HLSC

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) een speld ontvangen als erkenning voor het organiseren van de High Level Security Conference (HLSC) door Suriname. Het staatshoofd ontving het ereteken op de eerste dag van de conferentie, waar functionarissen van verschillende landen, regionale en internationale organisaties zich buigen over onderwerpen gerelateerd aan transnationale georganiseerde misdaad.

De speld werd hem overhandigd door Gastón Schulmeister, directeur van het OAS Departement tegen Transnationale Georganiseerde Misdaad (DTOC). De organisatie toont hiermee haar erkenning aan Suriname voor het initiatief tot de HLSC.

President Santokhi sprak zijn waardering uit aan het adres van de OAS. Met deze erkenning benadrukt de OAS volgens hem haar betrokkenheid bij de conferentie, alsook haar toewijding in het tegengaan van de transnationale georganiseerde misdaad. “Het is een sterk signaal naar de criminele wereld”, aldus het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!