Het water in de Pararivier staat hoger dan normaal

Het water in de Pararivier staat al geruime tijd hoger dan normaal. In de omgeving La Vigilantia, dichtbij de Wittenbergbrug, is te merken dat de Pararivier buiten haar oevers is getreden. Het water komt steeds dichter bij de weg te liggen.

Een vakantieoord in Para bevestigt tegenover Dagblad Suriname, dat het water in de rivier sinds vorig week wat hoger staat dan normaal.

Ook een bewoner van de nabije omgeving bevestigt dit.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak hiervan is. Vermoedelijk zou het te wijten zijn aan de zware regens de afgelopen dagen. Sommigen in de samenleving suggereren ook, dat het te maken zou hebben met het openen van de spuikleppen van de Afobakadam.

Dit is echter niet bevestigd door een deskundige.

SK

error: Kopiëren mag niet!