Belfort (ABOP): “Brokopondo is een ramp veroorzaakt door menselijk falen”

ABOP-volksvertegenwoordiger Edward Belfort merkt op niet veel goeds van de reshuffling te verwachten. “Omdat binnen het bestuur dezelfde mensen nog aanzitten.” Over de reshuffling houdt Belfort het erop dat dit voor de vorm is. “Niets merkbaars zal veranderen”, laat het gekozen Assembleelid weten. Over de goede voornemens is de politicus ook weinig hoopvol. Hij zegt te kijken naar de resultaten tot nu toe en noemt het verschijnsel van friends en family.

Belfort maakt ook melding van Brokopondo. “Het is helemaal onder water door menselijk falen. De kleppen zijn kennelijk te laat opengegooid. Waarom weten wij niet, maar de mensen lijden grote schade en straks loopt heel Brokopondo onder water. Wie moet de schade betalen van dit alles?” 

“Para is ook in gevaar”

Hij brengt in herinnering dat ruim 50 jaar geleden de mensen in het gebied ook al hebben moeten verhuizen. “Wanneer hebben deze mensen rust?”, vraagt Belfort. “Staatsolie gaat nog tot augustus door, dit is werk van nauwelijks een week, in augustus is het water misschien helemaal in Para.” Belfort zegt dat dit niet eerder is voorgekomen. “Iemand moet hiervoor verantwoordelijk worden gehouden, wie is verantwoordelijk voor het bewaken van het systeem daar en waarom is er zolang gewacht?”

Belfort herhaalt, dat Para ook in gevaar is. “Weet je wat dat betekent?”, vraagt hij retorisch. “De mensen zijn voor de tweede keer getroffen en al hun goederen zijn verloren gegaan.” Belfort noemt het “een ramp, veroorzaakt door menselijk falen en dat er lichtzinnig met de zaak wordt omgegaan. De president is nu in Barbados, maar zou terug moeten komen”.

Belfort benadrukt dat de situatie te Brokopondo niet moet worden onderschat. “Dit is het begin”, laat hij duidelijk weten. “Ook scholen zijn onder water, terwijl ze nog terugkrabbelen van een lange periode van achterstanden door de Covid-pandemie”, laat het Assembleelid tot slot weten.  

RB

error: Kopiëren mag niet!