Spaanse niet-residerende ambassadeur biedt geloofsbrieven aan president Santokhi aan

Fernando Nogales Álvarez is de nieuwe niet-residerende ambassadeur voor Spanje in Suriname, residerend op Trinidad & Tobago. Hij heeft dinsdag 19 april zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. De Spaanse afgezant zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie tussen beide landen.

Suriname is klaar voor een intensievere samenwerking met Spanje op het gebied van economie en zakenrealisaties, aldys president Santokhi in een gesprek met de Spaanse ambassadeur. Er zijn verschillende sectoren waarin Spanje wenst samen te werken, zodat haar ondernemers de handelspotenties kunnen onderzoeken vooral op het gebied van groene energie. Verder werd gesproken over mogelijke productdiensten aan Spaanse burgers.

“De relatie tussen Suriname en Spanje is goed, maar er is veel waaraan gewerkt kan worden”, aldus Fernando Álvarez. De relatie met Suriname versterkt haar positie als handelspartner in de Amerika’s, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!