Update: President Santokhi en delegatie nu op Barbados voor kort werkbezoek

De presidentiële delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi is dinsdag gearriveerd op Barbados. Dit werkbezoek is van eminent belang om onder andere samen met overige gelijkgerichte staten duidelijke standpunten in te nemen die de efficiëntie van het binnen- en buitenlands financieel verkeer positief stimuleren, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname, CDS.

President Santokhi is bij aankomst vrijwel gelijk in conclaaf gegaan met de Barbadiaanse premier Mia Mottley. Om de eenduidigheid te bewaren, zijn werkafspraken gemaakt die de basis moeten vormen voor de gesprekken op 20 april, tijdens het De-risking en Correspondence Banking Congres.

President Santokhi is samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking afgereisd, op uitnodiging van premier Mottley. 

Tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee op 19 april, is de indruk ontstaan dat president Chandrikapersad Santokhi ongemeld naar het buitenland is afgereisd. Het staatshoofd heeft het consolideren en waarborgen van de rechtstaat hoog op zijn agenda en erkent de cruciale rol van het parlement binnen het staatsbestel. In dat kader is reeds op 13 april een schrijven vanuit het Kabinet van de President gericht aan De Nationale Assemblee om het college te informeren over het bezoek aan Barbados. 

De regering is verder alert met betrekking tot wateroverlast waarmee vooral het achterland kampt. De werkarmen van de president geven in zijn opdracht, met prioriteit, aandacht aan deze situatie. 

Overigens, de CDS laat woensdag 20 april het volgende aan de media weten:

“HERSTEL in onze berichtgeving:

President Santokhi is voor een meeting naar Barbados en niet voor een congres.

Gaarne in vervolg berichtgevingen geen melding meer maken van een congres doch slechts van een meeting.

Onze verontschuldigingen voor het misverstand.”

Met andere woorden, de president neemt dus niet deel aan het Congres, waarover de CDS zo expliciet heeft bericht, maar aan een gewone ‘meeting’…..

error: Kopiëren mag niet!