Rosemarie’s Peuterschool en Crèche beeldt kruisiging Jezus Christus uit tijdens Paasviering

Rosemarie Peuterschool en Crèche te Nieuw-Nickerie organiseerde tijdens Paasviering een toneelopvoering waarin de kinderen de voorbereiding, het laatste avondmaal moment tot de dag van de kruisiging van Jezus Christus hebben uitgebeeld.

Ashita Kanhai, leidster van Rosemarie Peuterschool en Crèche, zegt in gesprek aan Dagblad Suriname, dat de leidsters dit jaar hadden besloten het even anders te doen dan gewoon een feestje te bouwen in verband met Pasen. Volgens haar is het belangrijk dat de kinderen ook de ware aard achter Pasen moeten weten. Zij stelt dat de kinderen het niet anders zouden kunnen weten, dan zelf mee te doen aan die toneelopvoering.

“Wij geloven in de opstanding van Jezus Christus uit de dood, en dat vieren wij dus ook. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de kruisiging van Jezus uit te beelden. Wij  hebben ons ruim van te voren voorbereid met de activiteiten die gehouden zouden worden. De kinderen hebben een werkstuk gemaakt, paaseitjes in de tuin gezocht, een cake helpen versieren en meegedaan aan het toneel. Zij hebben ook heerlijk gegeten en gedronken. Aan het eind van de dag kregen zij een smoothie en een snoepzakje mee.”

“Tot slot wil ik alle ouders, mede collega’s en kinderen bedanken voor hun medewerking. Het was een geslaagd evenement”, stelt Ashita.

IS

error: Kopiëren mag niet!