‘Maak ons vrij van zonde Heer’ geschreven door Waldy Simson

In verband met de aankomende hoogtijdagen voor christen broeders en zusters geeft kunstenaar Waldy Simson het volgende mee in gesprek met Dagblad Suriname. … “ God ben ik zeer dankbaar dat hij mij in staat stelt beelden onder andere te kunnen omzetten in tekst en muziek waardoor ook de compositie ‘Maak ons vrij van zonde Heer’ is ontstaan … “

Hij waande zich wel op Golgotha te zijn waar hij de kruisiging van Jezus Christus aan het aanschouwen was. Eenvoudig voor hem is het zeer zeker niet geweest om slechts in zestien versregels over die kruisiging en over de schuldigen daarvan te schrijven.

De veelzijdige kunstenaar Waldy Simson, van wie spoedig het boek Gedichten en Muziek van Simson zal verschijnen, presenteert ons hieronder de tekst uit zijn Goede Vrijdagcompositie, ook in de hoop dat het ons zal aanzetten tot denken … !!!

Maak ons vrij van zonde Heer

Vers 1:

Zie Gij sterft daar aan het kruis

Lam van God voor ons gekomen

nu keert U weer naar Uw rijk

naar Uw plaats aan God zijn zij’

Vers 2:

Zalig was Uw tijd op aard’

lief en leed heeft u gedeeld

niets was voor U, Heer, te veel

om te geven aan de mens

Vers 3:

Nu Uw tijd gekomen is

wenen wij die zondig zijn

wier last rustte op U Heer

als een kruis, ja, als een kruis

Vers 4:

Maak ons vrij van zonde Heer

wij die schuldig zijn ervoor

dat Gij nu sterft daar aan het kruis,

Maak ons vrij van zonde Heer

Waldy Simson / Uit het boek: Liederen en Gedichten van Simson 

error: Kopiëren mag niet!