Stichting Weid mijn Lammeren ook actief in binnenland

Medewerkers van Stichting Weid mijn Lammeren gaan vaak op uitnodiging van bewoners van het binnenland naar verschillende gebieden om hulp aan te bieden. De binnenlandbewoners vragen meestal om hulp om iets leuks vanuit hun kerk of gemeente te kunnen organiseren voor de kinderen. Stichting Weid mijn Lammeren moedigt hierbij de bewoners aan om een kinderclub op te starten.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Gloria Lie Kwie Sjoe, directrice van Stichting Weid mijn Lammeren, dat zij op uitnodiging afgelopen week naar Pokigron en Nazareth is geweest. Zij heeft de uitnodiging geaccepteerd, omdat de volwassenen hulp hebben gevraagd bij hoe zij leuke activiteiten kunnen organiseren voor kinderen. Volgens Gloria verdient elk kind het om zich te ontspannen na schooltijd.  En de mogelijkheid om een leuk uurtje om de zoveel tijd te hebben moet hun aangeboden worden, stelt Gloria.

“Voor kinderen van het binnenland valt er heel weinig te doen na schooltijd, het is begrijpelijk dat zij zich zullen vervelen.  Wij moedigen dan de volwassenen om een kinderclub op te starten, zodat de kinderen op een speelse doch educatieve wijze bezig kunnen zijn. De mensen worden ter plekke door ons getraind hoe zij een club kunnen draaien. Daarbij nemen wij lesmateriaal mee, dat ze kunnen gebruiken voor hun kinderclub. De afgelopen week zijn wij naar de dorpen Pokigron en Nazareth geweest met voedselpakketten voor de bewoners en ook een doos met lesmateriaal. Wij hebben ook de tijd genomen om hun het reilen en zeilen van een kinderclub gewezen.”

“Door middel van donaties hebben wij recentelijk ook computers naar het dorp Foetoe na Keba gebracht voor verschillende scholen. Wij hebben enkele leerkrachten een korte computervaardigheid cursus gegeven, zodat zij op hun beurt de kinderen de verschillende computerprogramma’s kunnen aanleren.”

“Wij zijn alle vrijwillige donateurs heel dankbaar voor het willen ondersteunen van ons liefdadigheidswerk. Want zonder deze ondersteuning zouden wij het niet meer dan twintig jaar hebben gered. Wij doen dit werk met alle liefde. Wij danken de Heer, dat wij heel lang door mogen gaan met dit werk”, aldus Gloria Lie Kwie Sjoe.

IS

error: Kopiëren mag niet!