Operatie 3-jarige Ezechiël Bruinhart in Colombia geslaagd

De 3-jarige Ezechiël Bruinhart, die met spoed naar Colombia moest voor een medische ingreep, is inmiddels terug in  Suriname. Dit bevestigt de moeder van de jongen. 

Ezechiël werd in oktober 2021 opgenomen met astma aanvallen en belandde op de Intensive Care afdeling. In november kreeg hij stuiptrekkingen en werden de ouders doorverwezen naar een KNO-arts. Er werd een tumorgroei ondekt op de stembanden van de jongen. Dit zorgde ervoor dat de luchtweg ernstig belemmerd werd.

Voor behandeling moest Ezechiël met spoed naar Colombia. De kosten voor medische behandeling werden door de staat gedekt. De familie moest de ticketkosten echter wel zelf dekken. Dankzij de vele donateurs is het gelukt om naar Colombia af te reizen.

De moeder van Ezechiël zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat de operatie geslaagd is. “Het is echt goed verlopen en het gaat heel goed met hem.” 

Ezechiël blijft voor verdere controle onder behandeling in Suriname, laat de moeder weten. “Ik bedank de samenleving, alle donateurs, gewoon eenieder die ons heeft ondersteund, want zonder hun zou het niet mogelijk zijn om naar colombia te gaan. Ik ben eenieder dankbaar, mijn dank is zo groot!”, aldus de moeder van Ezechiël.

SK

error: Kopiëren mag niet!