Dholak speler Rishi Malaha doet aan kennisoverdracht

Een bekende in de Surinaamse muziekwereld is de dholak speler Rishi Malaha. Malaha had al jaren een project in gedachten waarin hij aan kennisoverdracht doet. Het initiatief dat hij gratis zijn kennis aan het delen is met zijn leerlingen is viraal gegaan.

Momenteel heeft hij meer dan 70 jongeren mogen inschrijven voor dholak lessen. De dholak lessen zijn 3 april van start gegaan en er stromen steeds meer jongeren binnen. De muzikant heeft als doelstelling dat elke student de basis slagen beheerst. Vervolgens zullen er kansen gecreëerd worden om op het podium te musiceren. Uit het initiatief blijkt dat vele ouders zich geen muziekles kunnen permitteren. 

“Als muzikant ben ik heel blij met de aanhang en bekendheid.  Dik tevreden met het feit dat het project positief verloopt.  Persoonlijk heb ik al een carrière opgebouwd als dholak speler. Het enige doel voor ogen momenteel is de kinderen dholak leren spelen. Inmiddels ook volop ondersteuning gehad, waaronder van mensen die anoniem het instrument de dholak hebben gedoneerd. En ik hoop dat vele anderen zullen inkomen”, zegt Rishi Malaha

De dholak is een slaginstrument met twee trommelvellen aan weerszijden, met bastonen uit het grote vel aan de ene zijde en midden. Toen hij maar acht jaar jong was mocht Rishi Malaha samen met de muziek guru Kries Ramkhelawan en zijn vader wijlen Pandit Rampersad Ramkhelawan op het grote podium dholak spelen. Rishi heeft zijn kennis opgedaan van Ustaad Lando Ramdien en heeft ervaring mogen opdoen met Ustaad Sahadat Chedi en Rakieb Wagid hosain. Door de jaren heeft Malaha aantal tours gehad en is afgereisd naar Guyana, Trinidad, Europa en Mauritius. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!