Politie en Marechaussee Nederland verzorgen training aan leden KPS inzake aanpak drugssmokkel

Recentelijk zijn Analisten- en Onderhoud trainingen verzorgd voor medewerkers van de Anti Narcotica Brigade en het Team Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID). Deze trainingen zijn in Nederland en Suriname verzorgd. Hiernaast werd een training voor de speurhondengeleider verzorgd, zo meldt het Korps Politie Suriname (KPS) maandag 11 april.

Deze drie trainingen vloeien voort uit de samenwerking tussen Suriname en Nederland op het gebied van veiligheid als onderdeel van het BID-programma, waarbij de Nationale Politie (NP) en de Koninklijke Marechaussee (KMar) in Nederland een bilaterale samenwerking hebben met het Korps Politie Suriname op het gebied van de drugsbestrijding. In dit kader zijn er verschillende tools geschonken door de NP en de KMar.

De certificaatuitreiking vond vrijdag 8 april plaats in de Conference room van het KPS aan de Duisburglaan. 

De Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs, gaf in zijn toespraak aan dat de internationale samenwerking randvoorwaardelijk is voor een effectieve aanpak van de drugsbestrijding. “Deze trainingen zullen bijdragen aan een solide aanpak van de internationale drugssmokkel.” 

Hij zei ook, dat de internationale politiesamenwerking zal worden geïntensiveerd en deed een oproep aan de getrainde medewerkers om de opgedane kennis en vaardigheden ten volle in te zetten in de strijd tegen druggerelateerde criminaliteit. 

De Directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer, commissaris van politie Rishi Akkal, wees in zijn toespraak op factor “mens” en afbreukrisico. Hij deed een oproep aan de getrainde collega’s om de integriteit hoog te houden.

error: Kopiëren mag niet!