Laatste twee brilkaaimannen Paramaribo Zoo afgeslacht en meegenomen

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de twee laatste brilkaaimannen van de Paramaribo Zoo afgeslacht en meegenomen door tot nu toe nog onbekenden. Medewerkers moesten zaterdagmorgen vroeg bloedsporen opruimen. De zaak is voor nu in handen van de politie.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt hoofddierenverzorger Rahul Jethu, dat dit niet de eerste keer is, dat onbekenden dieren van de Zoo afslachten en meenemen. Vorig jaar werd het savanna hert Bambi ook op gruwelijke wijze afgeslacht en meegenomen. Jethu vermoedt dat iemand die kaaimanvlees eet of verkoopt dit heeft uitgehaald. 

“Ik ben zaterdagochtend heel vroeg gebeld geworden en natuurlijk verwacht je geen slecht nieuws. Om als dierenverzorger te horen dat de kaaimannen er niet meer zijn, doet je wel wat. Ik werk al veertien jaar bij de Zoo en zolang waren deze kaaimannen hier. Ik heb begrepen dat ze zelfs langer dan veertien jaar hier verbleven. Ik ben in die jaren dat ik verbonden ben aan de Zoo gewend geraakt aan de dieren, maar nu moet ik iedere dag een leeg hok voorbij lopen.”

Een van de kaaimannen – Bron foto: Paramaribo Zoo

“De wreedaards hebben dat gaashekwerk opengeknipt om de dieren te bereiken, daarnaast hebben ze precies bij het hok die kaaimannen afgeslacht. Dit kan ik bevestigen, omdat het te merken was aan de bloedsporen bij dat hok. Enige wat zij achterlieten was een leeg sigarettenpakje.”

Gebrek aan financiën

“De dierentuin heeft maar twee security guards, en voor zo een groot terrein is dat te weinig, maar aan de andere kant hebben wij een gebrek aan financiën om meer guards te accommoderen. Verder heeft de Zoo geen goede verlichting dus diefstal na zonsondergang zal makkelijk kunnen gebeuren. Een voorstel wat ik wel geef, is of de overheid wat militairen kan inzetten om de Zoo te bewaken.”

Oproep

“Hierbij doe ik nogmaals een oproep aan de samenleving om de Paramaribo Zoo te ondersteunen met voeding voor de dieren, reparatiemateriaal voor de hokken en verlichtingsinstallatie. Wij doen ook een beroep op iemand die de Zoo camera’s wil schenken en vervolgens kan installeren om dit soort calamiteiten te voorkomen. Vooralsnog hebben wij vrijwilligers nodig om de dierentuin schoon te houden”, stelt Jethu.

IS

error: Kopiëren mag niet!