VHP-woordvoerder Dijksteel: “De VHP verkoopt geen vervallen producten”

VHP-woordvoerder Stanley Dijksteel reageert in gesprek met Dagblad Suriname op geruchten die de ronde doen, dat er alleen maar vervallen producten of producten dichtbij de vervaldatum aan de man worden gebracht tijdens de verkoopdagen van voedselpakketten. Hij bevestigt hierbij dat het niet om vervallen producten gaat, maar producten die nog te gebruiken zijn.

Hij geeft aan, dat er naar mogelijkheden is gekeken om de samenleving tegemoet te komen en dit is een van de mogelijkheden. Verder zegt hij, dat het om producten gaat die twee maanden nog te gebruiken zijn voordat ze vervallen. Men moet volgens hem de zaak niet vanuit de ondernemerskant bekijken, maar vanuit de initiatiefnemers.

Hij stelt, dat het een win-win situatie is als het om producten gaat die je dagelijks gebruikt, dus hij snapt de kritiek die men levert niet. “Tot zover ik het weet gaat het niet om producten waarmee de ondernemers opgescheept zaten en dus kwijt wilden. Maar, indien dat het geval zou zijn, dan zou er geen probleem mee moeten zijn want de houdbaarheidsdatum van de producten is niet verstreken. Daarnaast gaat het om producten die men niet kan hamsteren, het zijn allemaal producten die men dagelijks gebruikt, dus binnen die twee maanden zijn de producten reeds op.” 

Maar, het biedt mensen die een pakket kopen niet de mogelijkheid om een product een paar maanden te bewaren. Ze worden ‘gedwongen’ om een product toch binnen korte tijd te gebruiken.

“Wij zijn voor nu gestart met deze producten en kijken hoe ver we komen. Het gaat om een acute nood, dus ik denk niet dat men ruimte heeft om de producten langer dan twee maanden te bewaren. Aan de andere kant zijn de geruchten aan de mindere kant, dus wij storen ons niet daaraan. Tot nu toe hebben wij alleen maar geslaagde verkoopdagen, laatst hebben wij op Lelydorp een verkoopdag gehad waarbij er 2.000 voedselpakketten zijn verkocht. Dit weekend gaan wij richting Nickerie en wij zullen 5.000 a 6.000 voedselpakketten meenemen, weliswaar zijn wij de prijs per pakket voor de bewoners van Nickerie nog aan het onderhandelen, omdat er rekening gehouden moet worden met vrachtkosten.”

“Wij laten negativiteit voor wat het is, wij stimuleren dat niet. Wij gaan gewoon verder met ons werk, omdat het duidelijk is, dat wij geen vervallen producten verkopen, het bewijs is  reeds geleverd”, zo stelt Dijksteel.

IS 

error: Kopiëren mag niet!