PLO klaagt over verlenging busvergunningen, TCT zegt op schema te zijn

De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) beklaagt zich erover, dat verlenging van busvergunningen te lang op zich laat wachten. Van de in totaal 1.350 lijnbusvergunningen zijn 800 vervallen. Volgens PLO-voorzitter John Mahadewsing zijn hiervan slechts 200 goedgekeurd en verstrekt.

Estrea Noordzee, directrice Transport van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname, dat ondertussen ruim 90% van de aanvragen voor verlenging is goedgekeurd. TCT is op schema met de behandeling van de aanvragen voor verlenging.

Het geklaag van de PLO snapt de Transport directrice niet zo goed, omdat het ministerie de normale werkprocedures volgt bij de behandeling van aanvragen voor verlenging van busvergunningen. Zaken moeten daarbij goed gecontroleerd worden. Busvergunningen worden verstrekt op naam van de bushouder en op het kentekennummer van de bus. Voor het afhalen van de busvergunningen, dient de bushouder met zijn bus waarop de vergunning staat, zich persoonlijk te voegen bij TCT. Daarbij wordt de bus ook nog eens gecontroleerd op passagiers vriendelijke zaken, zoals de stoelen en zittingen.

De Transport-directrice zegt, dat het vaak voorkomt dat bushouders niet meer over een bus beschikken. Ook is het zo, dat goedgekeurde verlengingen van busvergunningen niet worden opgehaald, ondanks dat men daarvoor wordt opgeroepen. Er zijn gevallen waarbij goedgekeurde vergunningen zo lang bij TCT blijven liggen, dat ze weer vervallen. Busvergunningen worden voor de duur van drie jaar verstrekt. Daarna dienen de bushouders de aanvraag in te dienen voor verlenging.

Met betrekking tot de busvergunningen die ondertussen voor verlenging zijn goedgekeurd zegt directrice Noorzee, dat TCT een dezer dagen in de lokale dagbladen een advertentieoproep zal plaatsen om deze af te halen.

SS

error: Kopiëren mag niet!