Inda Redjowikromo, een sociaal bewogen vrouw

Inda Redjowikromo (48) is een sociaal bewogen vrouw die sinds haar jeugdjaren de passie heeft om liefdadigheidswerk te doen. Dit werk doet zij al zo’n 26 jaar met ondersteuning van donateurs. Over het algemeen doet zij in haar eentje donaties aan de mens in nood in het district Commewijne.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Inda, dat het verlies van haar drie kinderen de aanleiding is, waarom zij dit werk tot nu toe doet. Zij ziet dit sociaal werk als een missie om mensen, in het bijzonder kinderen, in nood te helpen. Voor nu opereert zij niet vanuit een stichting, omdat zij de inschrijvingsprocedure als een hele loperij ziet. Zij geeft aan, dat ze gewoon doet wat in haar vermogen zit, en indien zij niet verder kan, dan stopt ze ermee.

“Een gevoel van meelevendheid, vriendelijkheid en liefde voor de medemens is het mooiste wat de Almachtige mij heeft gegeven om te delen met anderen. En dat bewustzijn van wat ik heb meegekregen om te delen, is duidelijk te merken aan de projecten die ik met liefde doe. Een van de dingen die ik altijd doe, is op mijn eigen jaardag een sociaal project uit te voeren. Op die dag neem ik de tijd om een willekeurig tehuis te trakteren op een hapje en een drankje. Omdat ik vind dat sociaal zwakkeren eerder een leuke dag verdienen.”

“Dit werk doe ik door ondersteuning van vrienden, familie en donateurs. Inmiddels heb ik al enkele keren blijk van waardering voor mijn sociaal werk gekregen. Een kreeg ik van de toenmalige districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, in verband de Internationale Dag van de Vrouw. Een andere waardering die ik kreeg, is afkomstig van mijn vaste donateur, Stichting Ik Geef in Nederland, zij heeft mij in het zonnetje geplaatst, omdat de stichting het bijzonder vond, dat ik ook in de Corona-pandemie door bleef gaan met mijn sociaal werk.”

“Om mijn werk te continueren heb ik sowieso donaties nodig, van alles is welkom, hoeft niet per se geld te zijn. Ik bedank hierbij een ieder die mijn sociaal werk ondersteunt”, aldus Redjowikromo.

IS

error: Kopiëren mag niet!