BiZa en Vereniging van Nederlandse Gemeenten hernieuwen samenwerking

Het functioneren van de overheid moet verbeterd worden door middel van trainingen en opleidingen aan ambtenaren zodat er een resultaatgerichte bijdrage kan worden geleverd aan het functioneren van het overheidsapparaat.

Dit zei Marjory Mulier, onderdirectrice Personeelsontwikkeling Organisatie & Efficiency Beleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), tijdens het bezoek van een delegatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan het departement afgelopen donderdag, aldus BiZa in een zaterdag 9 april uitgebracht persbericht.

Minister Bronto Somohardjo van BiZa, in bijzijn van zijn directeur Nasier Eskak en directrice Human Resource Management (HRM), Jacintha Thomas-Alfaisie, ontving de twee VNG-vertegenwoordigers Maarten Beks, Beleidsadviseur Bestuurszaken, en Projectleidster Irene ten Teije. De bewindsman is verheugd met de hernieuwde samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten nadat de relatie een aantal jaren was bekoeld.

Tussen beide partijen bestond al in 2009 een Memorandum Of Understanding (MoU), Projectvoorstellen voor het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is onder ander opgenomen operationalisering projectaanvraag Surinaamse en Nederlandse overheden, operationalisering projectaanvraag Leergang Personeel en Organisatieadviseur Surinaamse Overheid, en operationalisering projectaanvraag ontwikkeling en toepassing Toolkit P en O; project Functiehuis. Voor Mulier is het belangrijk dat invulling aan deze samenwerking wordt gegeven. 

VNG-vertegenwoordiger Beks gaat onderzoeken hoe en op welke gebieden de samenwerking tussen Suriname en zijn organisatie verder gestalte kan worden gegeven. “In het verleden was er al een samenwerking, dus kijken wij nu uit op welke manier wij die weer kunnen oppakken. Alle gemeenten in Nederland zijn leden van de VNG. De VNG is een private vereniging en wij zorgen ervoor dat de boodschap van de gemeente wordt doorgespeeld naar de centrale overheid, en wij leveren diensten aan de gemeente.”

error: Kopiëren mag niet!