Santokhi gedenkt Navratri in Sri Radha Krishna Mandir te Blauwgrond

President Chandrikapersad Santokhi roept op om in de huidige tijdsgeest vol onzekerheden geloof en vertrouwen te hebben in het innerlijke. Door zich tot het innerlijke te keren en zich daarbij te laten leiden door de stem van de Schepper komt er verandering in de onzekerheid. Het vasthouden aan geloof en vertrouwen is volgens de president net als een anker voor een schip in stormachtig weer. Deze woorden sprak de president woensdagavond tijdens zijn bezoek aan de Sri Radha Krishna Mandir te Blauwgrond in Paramaribo-Noord in verband met de Navratri viering.

Navratri is een Hindoefeest gewijd aan de verering van de grote hindoe moedergodin Durga Maa. Er wordt gedurende negen dagen gevast. Navratri eindigt zondag aanstaande. Het vasten tijdens Navratri valt in de huidige periode van de Veertigdagen vastentijd bij Christenen (eindigend met Pasen) en de Heilige maand Ramadhan (eindigend met Id-Ul-Fitre). Het vasten bij deze religieuze hoogtij perioden heeft vrijwel één en dezelfde kern: geestelijke reiniging, bekering, vergiffenis en zich vrij maken van dagelijkse zorgen en beslommeringen die de weg tot de Schepper versperren.

President Santokhi zei, dat ook wereldleiders met onzekerheid te maken krijgen bij het nemen van beslissingen. Er kunnen daardoor irritaties bij hen ontstaan. Hij verwijst naar de onzekerheid die er thans in de wereld heerst over wat er gaat gebeuren.

Volgens de president is zijn regering door te luisteren naar de stem van het binnenste erin geslaagd de financiële crisis onder controle te krijgen. De vooruitzichten voor herstel en groei zijn goed en met de ondersteuning van het IMF, de Wereldbank, de IDB en andere donoren is de regering in staat terug te geven aan de samenleving. Santokhi roept op om negativiteit achterwege te laten en goed leven en dagelijkse aanbidding van God na te streven. Op deze manier wordt een goede karma opgebouwd en ontstaat er geen ruimte voor negativiteit of elkaar uit te schelden, neer te halen en te beledigen.

SS

error: Kopiëren mag niet!