Ruim 1.000 inwoners Commewijne ontvangen hun grondbeschikking

In het district Commewijne hebben meer dan duizend bewoners donderdag hun grondbeschikkingen en bereidverklaringen ontvangen. In totaal hebben ruim 70.000 belanghebbenden zich geregistreerd via online platformen en bij desbetreffende overheidsinstanties. De documenten werden overhandigd door president Chandrikapersad Santokhi en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer.

“Heel belangrijk is dat a systeem e wroko”, waren de woorden van president Santokhi. Hiermee legde hij de nadruk op het gemak, dat de online registratie voor de aanvraag van een stuk grond met zich mee brengt. “Iedere burger heeft recht op een stuk land en een dak boven het hoofd.” Hij drukte de bewoners op het hart om zo gauw mogelijk aan hun plichten te voldoen. 

Zij zullen de verdere processen moeten doorlopen zoals het betalen van de notariskosten. Dit proces verloopt via het Managementinstituut (MI-GLIS). “Deze beschikkingen zijn niet om te speculeren of om handel mee te drijven, u moet het in cultuur brengen”, sprak Santokhi.

Hij bleef ook stilstaan bij het bouwfonds dat de regering voornemens is op te starten. Dit alles kan de bewoners een stabiele basis bieden bij hun bouwplannen. 

Minister Vorswijk richtte zich in haar toespraak in het bijzonder tot de jong volwassenen die in aanmerking zijn gekomen voor een stuk land. “Ik vraag u om de moed niet op te geven. De regering en staf van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer doen er alles aan om de achterstanden in grondaanvragen in te lopen.”

Commewijne is het zesde district waar de regering sedert haar aantreden grondpapieren heeft uitgereikt. Hoewel niet alle aanvragen behandeld zijn, vraagt minister Vorswijk om geduld. Van de 11.031 beschikkingen die zijn uitgereikt, komen 503 voort uit de online registraties.

Personen die in aanmerking zijn gekomen voor een beschikking, zullen via de media en andere kanalen, worden opgeroepen om hun stukken op het Domeinkantoor af te halen. Minister Vorswijk maakte de burgers ook attent op oplichters. “U zal persoonlijk gebeld worden door het Domeinkantoor. Als u gebeld wordt om een geldbedrag te betalen voor het verkrijgen van uw beschikking, rapporteer dat alstublieft gelijk”, aldus de minister.

error: Kopiëren mag niet!