Peuterschool en naschoolse opvang Het Kasteeltje houdt informatiedag over beroep van verpleegkundige

Het is belangrijk dat een kind op zeer jonge leeftijd al weet welk beroep hij of zij in de toekomst wil uitoefenen. In dat kader hield peuterschool en naschoolse opvang Het Kasteeltje in het district Saramacca een informatiedag over een van de meest uitgeoefende beroepen, verpleegkundige.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Vandana, schoolleidster, dat het belangrijk is om de kinderen op jonge leeftijd de gelegenheid te geven om te weten welke beroepen er zijn. Volgens haar is het nodig om nu al interesse in een kind op te wekken, zodat hij of zij doelgericht kan studeren wanneer ze op een basisschool zitten en verder.

De kinderen hebben ook een zelfgemaakt werkstuk aan de verplegers overhandigd. “Enkele verpleegsters zijn geweest en hebben op een speelse doch educatieve manier de kinderen kunnen informeren over de werkzaamheden van een verpleger en hoe iemand een verpleger kan worden. Zij hebben de belangrijkste maar interessante dingen van het beroep uitgelegd aan de peuters om toch hun aandacht voor dat informatie uurtje te hebben.”

“De verpleegsters hebben de peuters geleerd hoe hun oren goed schoon te maken. Dat zij hun handjes altijd goed moeten wassen na gebruik van het toilet. Dat zij ten alle tijden hun mond-en neusbedekking moeten opdoen en handjes ontsmetten om niet besmet te raken met een Covid-virus. Vervolgens zijn ze in de gelegenheid gesteld om naalden te zien waarmee  vaccinatie injecties worden gegeven.”

“Kortom, alles wat te maken heeft met de verpleging en tips voor een gezonde levensstijl leiden is de peuters bijgebracht”,  aldus Vandana.

IS

error: Kopiëren mag niet!