Indiase president erkent rol Surinaams-Hindoestaanse diaspora in Nederland

Indiase staatshoofd op bezoek in Nederland

Het Indiase staatshoofd heeft een staatsbezoek aan Nederland afgesloten. Op uitnodiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bracht de president van India, Ram Nath Kovind, van 4-7 april een staatsbezoek aan Nederland.

Op het Staatsbanket dat Koning Willem-Alexander organiseerde, erkende de Indiase president tijdens zijn toespraak de rol van de Surinaams-Hindoestaanse diaspora in Nederland met de woorden: “Vandaag is Nederland de basis van de grootste Indiase diaspora op het vasteland van Europa. Ze vormen een levende brug tussen onze landen en omvatten de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap die een unieke synthese van Indiase tradities en Nederlandse waarden vertegenwoordigt. Het omvat zowel professionals als Indiase studenten die een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en samenleving.”

De Indiase president had ook een ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte. 

President Kovind in Suriname

In 2018 bracht de Indiase president Kovind een bezoek aan Suriname. Hij bezocht Suriname met een delegatie van zeventig man. De reis naar Suriname stond in het teken van het aanhalen van de vriendschapsbanden, samenwerkingsrelatie en de herdenking van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie. De Indiase president had destijds ook een ontmoeting met oud-president Desi Bouterse, en hield verder een toespraak in De Nationale Assemblee. Hij nam ook deel aan activiteiten op de Internationale Yoga Dag. President Chandrikapersad Santokhi werd na zijn inauguratie gefeliciteerd door de Indiase premier Narendra Modi. De twee regeringsleiders hadden vorig jaar tijdens de klimaatverandering Top van de Verenigde Naties een ontmoeting. 

error: Kopiëren mag niet!