Humphrey van Hetten: “Justitie heeft zijn werk gedaan”

“Van Hetten houdt zich niet bezig met drugs”

De bekende persoon uit de theaterscène Humphrey van Hetten heeft in gesprek met Dagblad Suriname gesproken over zijn recente aanhouding inzake een drugszaak. Van Hetten zegt dat justitie zijn werk heeft gedaan.

In het belang van het onderzoek werd hij voor twee weken in verzekering gesteld. Uiteindelijk is gebleken, dat hij onschuldig is, het feit dat Van Hetten zich wel of niet schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit moest worden bewezen.

De theaterman geeft aan, dat hij met vele organisaties actief bezig is, waaronder als regisseur en trekker van toneelgroep Asago. Hij had voor het weekend een afspraak lopen met voorzitster Jolanda Wassenaar om zaken rond het toneelgebeuren te bespreken en was op vrijdag opgeroepen voor verhoor en werd in verzekering gesteld. Hij is inmiddels dus in vrijheid gesteld en zegt dat een ieder die Van Hetten kent weet dat hij zich niet bezighoudt met drugszaken.

“Een buurvrouw is voornamelijk meegereden naar het postkantoor en er werd hasj aangetroffen in haar doos. Zodoende werd ik naderhand opgeroepen door de Narcotica Brigade. Van de inspecteur tot een aspirant agent van politie werken keihard aan de aanpak van criminaliteit in Suriname ondanks de beperkte middelen. Ik ben een gepensioneerde van het Nationaal Leger en heb een goed inkomen waarmee ik mezelf kan voorzien van het nodige, zoals kleding en voeding. Er is totaal geen reden voor en nooit correct om mij bezig te houden met drugs. Asago, de familie en andere organisaties, zijn allemaal aangekaart rond dit gebeuren. Als regisseur mag ik meegeven, Suriname maak je gereed voor een nieuw toneelstuk waarin ik mijn ervaring deel en bovenal een boodschap. De plot hou ik nog als een verrassing”, aldus Van Hetten in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!