Het debacle van de sociale netwerk-app van Donald Trump

De social media-app van Donald Trump, Truth Social, die wordt geplaagd door technische problemen, krijgt zo weinig downloads dat het uit de App Store-hitlijsten is verdwenen en heeft geleid tot het ontslag van drie leidinggevenden.

Nadat hij van Twitter was gegooid vanwege opmerkingen die hij maakte die het risico konden lopen op verder aanzetten tot geweld na de rellen in het Capitool, beweerde Donald Trump dat hij een rivaliserend technologiebedrijf zou oprichten om “… op te staan tegen de tirannie van de grote technologie”. Dat bedrijf, Trump Media & Technology Group (TMTG), werd een maand later in februari 2021 geboren.

In oktober van dat jaar maakte TMTG bekend, dat het een definitieve fusie overeenkomst had gesloten met Digital World Acquisition Corp (DWAC) – een lege vennootschap – en dat ze een nieuwe app voor social media zouden creëren, Truth Social.

De app, een Twitter-lookalike waar berichten ‘waarheden’ worden genoemd, gelanceerd op Presidents’ Day, 21 februari 2022, maar zes weken later wordt het al geteisterd door problemen, waaronder een wachtlijst van bijna 1,5 miljoen mensen die het niet kunnen gebruik.

De chaotische app-lancering, die momenteel alleen beschikbaar is in de Amerikaanse Apple App Store (waardoor meer dan 40% van de Amerikanen die Android-apparaten gebruiken wordt weggelaten), is sinds de lancering met 95% in populariteit gedaald, zo erg dat het is gedaald uit de top 100 apps-grafiek.

In de afgelopen dagen hebben de hoofden van technologie, productontwikkeling en juridische zaken allemaal ontslag genomen, wat de onrust nog vergroot. Ironisch genoeg heeft Trump al weken niets op zijn eigen app gepost.

error: Kopiëren mag niet!