Cover van Naat sherief met zang van Shivayet Dhonre

Zanger Shivayet Dhonre heeft in verband met Ramadan oftewel vastenmaand een cover song uitgebracht. Hij vertelt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het een cover is geworden van de Naat sherief getiteld ‘Ik Khawab Sunawan’. 

Het is een Naat, een poëzie ter ere van de islamitische profeet Mohammed. ‘Ik Khawab Sunawan’ is origineel gezongen door de Indiase icoon Rahat Fateh Ali Khan. Het muziekproject is voltooid in samenwerking met Devin Gobind, meer bekend als Devin Beats, die heeft gezorgd voor het muzikale gedeelte.

De cover van de Naat sherief is uitgebracht met een bijbehorende videoclip, de opname is gedaan door SASRA Music. De cover bevat ook bansuri fragmenten en Dinesh Mathoerapersad heeft de bansuri bespeeld. 

“Ramadan is de negende maand in de Islamitische kalender. In deze heilige maand wordt er gevast van zonsopgang tot zonsondergang. Het vasten tijdens de Ramadan is een van de vijf zuilen of religieuze verplichtingen van de islam. Dit project is speciaal uitgebracht voor de maand Ramadan waar ik met veel liefde aan heb gewerkt. De cover van Naat sherief is te bekijken en beluisteren via Facebook en YouTube. Aan mijn moslim broeders en zusters wens ik een fijne Ramadan toe”, aldus de zanger. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!