7-Jarige Jaleyah Jubitana keert terug naar vicepresident Brunswijk

Moeder Theresa Jubitana-Bruch kon haar tranen donderdag 7 april niet bedwingen toen ze een dankwoord richtte aan de vicepresident Ronnie Brunswijk. Samen met haar man Andrico Jubitana en hun dochter Jaleyah Jubitana was ze Brunswijk komen bedanken voor alle moeite die hij had gedaan om Jaleyah naar Colombia te sturen voor medische behandeling. 

Het 7-jarig meisje werd in 2020 gediagnosticeerd met leukemie (bloedkanker).  De regering richtte toen via de Armulov-regeling bij het Staatsziekenfonds, een verzoek aan Colombia voor het operationeel stellen van een chartervlucht vanuit dat land. Toen was het Surinaams luchtruim gesloten en was vliegen haast onmogelijk.

Samen met Jaleyah vertrokken nog 15 andere patiënten voor een medische behandeling in Colombia. Vicepresident Brunswijk had toen zijn bijdrage geleverd om de behandeling van het jonge patiëntje in Colombia mogelijk te maken.

Bij het betreden van zijn werkkamer afgelopen donderdag wist de vicepresident in eerste instantie niet meer wie het gezin was. Nadat hij werd herinnerd aan de hulp die hij had geboden aan het  leukemiepatiëntje in 2020, drong het tot hem door. Hij tilde het meisje meteen op uit blijdschap en was zeer gelukkig haar gezond terug te zien. 

“Welkom thuis, mooi meisje en gefeliciteerd ouders. Wij zijn blij dat alles goed is verlopen. Ouders, u kunt steeds rekenen op mijn steun. Straks wordt zij groot om Suriname te helpen opbouwen”, sprak Brunswijk opgelucht.  

In de laatste week van augustus 2022 moet het meisje wel weer terug naar Colombia voor de nodige controle. Vanuit Colombia wordt haar gezondheid de komende zes jaren gemonitord. Moeder Jubitana had in 2020 het advies van haar broers opgevolgd om voor hulp aan te kloppen bij de vicepresident en daar heeft zij geen spijt van, aldus het Directoraat Volkscommunicatie van vicepresident Ronnie Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!