Pand in Parastraat uitgebrand na vermoedelijk brandstichting

De politie van het bureau Flora kreeg in de vroege ochtend van dinsdag via het Command
Center de melding van een woningbrand aan de Parastraat. Bij aankomst van de politie stond de woning in lichterlaaie en is totaal afgebrand. De brandweer kon slechts nabluswerkzaamheden verrichten, aldus het Korps Politie Suriname donderdag 7 april.

Het voorlopig politieonderzoek wijst uit, dat het om een hoogbouwwoning ging, die verhuurd was aan de 37-jarige Daniel N. die het gebouw als zakenpand gebruikte. Het terrein van het pand diende als opslagplaats voor gesloopte auto’s. Tijdens het onderzoek troffen agenten negen gesloopte auto’s aan die schroeischade hebben opgelopen.

Bij een ingesteld buurtonderzoek kwam naar voren, dat drugsverslaafden zich ophielden in het huis en dat zij vermoedelijk de brand hebben gesticht. Het afgebrande pand was niet verzekerd en niet aangesloten op het elektriciteit- en waternet. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het onderzoek van deze zaak zal in samenwerking met de afdeling Forensische Opsporing
plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!