Man betaalt op J.A. Pengelluchthaven openstaand vonnisbedrag voor rijden zonder rijbewijs

Agenten van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) die belast zijn met het executeren van snelrecht vonnissen, hebben maandag 4 april tijdens werkzaamheden op de J.A. Pengelluchthaven opgetreden tegen een man die op het punt stond te vertrekken naar het buitenland, maar nog een openstaande snelrecht boete op zijn naam had staan.

Hij was bij verstek veroordeeld voor het rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs tot een boete van SRD 750 bij niet betaling te vervangen door 6 weken hechtenis.

De agenten hadden de man, die op vertrek stond naar het buitenland, in het vizier op de luchthaven en hielden hem in de vertrekhal staande. Nadat hij van zijn verstek vonnis in kennis werd gesteld en ter zake inzage kreeg, besloot hij de boete meteen te voldoen.

De politie doet een dringend beroep op een ieder om zich te laten informeren omtrent openstaande boetes. Deze boetes dient men te voldoen, daar deze vorm van executie van verkeersvonnissen voortgezet zal worden. Voor informatie kan men zich van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 13.00 uur in verbinding stellen met de afdeling ANRS, die ondergebracht is in het politiebureau Latour te Paramaribo.
Het voldoen van een boete middels het POS systeem is daar ook mogelijk.

error: Kopiëren mag niet!