Alternatieve geneesvrouwe Carolyn verdacht van stelen sieraden bij klant

De 38-jarige Carolyn K. werd dinsdag 5 april door de politie van het bureau Livorno ontboden en werd meteen voor diefstal en oplichting aangehouden. Tegen de vrouw, die zich voordoet als alternatieve geneesvrouwe, was op 17 maart door een koppel aangifte gedaan, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 7 april.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de man ziek is en kort geleden uit een ziekenhuis was ontslagen. Aangezien de man niet volledig was hersteld, zocht hij een andere manier voor zijn genezing en kwam zo in contact met Carolyn. Zij ging vervolgens naar de woning van het koppel op een adres in het district Wanica.

Bij aankomst hield Carolyn de zieke man voor, dat zij bezig zou zijn met haar rituele praktijken en dat hij zijn gouden sieraden aan haar moest afstaan. De man overhandigde de sieraden, die in een etui zaten, aan de vrouw. Terwijl de geneesvrouwe bezig was in de woonkamer, was het koppel buiten. Toen Carolyn klaar was met haar rituelen, gaf zij het etui met de sieraden terug aan de man en zei, dat hij de etui pas de volgende dag mocht openmaken.

De zieke man ontdekte bij het openmaken van het etui dat een aantal sieraden ter waarde van een groot geldbedrag in SRD was weggenomen. De man maakte gelijk contact met de geneesvrouwe, waarna zij weer bij het koppel kwam. Daar begon de vrouw direct met haar rituele praktijken en beweerde dat “bakru‘s” de sieraden hadden weggenomen. De man gaf Carolyn de ruimte om de sieraden terug te bezorgen. Toen dit niet het gewenste resultaat opleverde, besloot hij op 17 maart aangifte te doen.

Carolyn ontkent sieraden te hebben gestolen. Zij werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat deze geneesvrouwe meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Deze personen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Livorno voor het doen van aangifte en is te bereiken via de telefoonnummers 483400 of 483700.

error: Kopiëren mag niet!