Afvaardiging Nederlandse VNG bezoekt Saramacca

Een afvaardiging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) – Maarten Beks en Irene ten Teije vergezeld door Gilbert van Dijk – heeft woensdag 6 april een bezoek gebracht aan het district Saramacca.

De afvaardiging van de VNG is sinds 4 april in Suriname voor oriëntatie en om met de districtscommissarissen van gedachten te wisselen over de mogelijkheden voor samenwerking en na te gaan welke ondersteuning er geboden kan worden.

Districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga heeft de delegatie ontvangen voor overleg. Hierin werd zij bijgestaan door staf en leden van de Agrarische Advies Raad Saramacca (AAR).

Tijdens de bespreking tussen het Commissariaat en de afgevaardigden van de VNG zijn de volgende zaken aan de orde gekomen:

a. Verlening technische bijstand voor het opleiden en trainen van jonge melkveeboeren;
b. Training van personeel voor plantvermeerdering ten behoeve van de tuinbouwsector, vooral de fruitteelt;

c. Technische assistentie en training van boeren aan de tropen aangepaste kassenteelt;
d. Technische assistentie en opleiding voor bestuurders van waterschappen in het district Saramacca.

Na het formeel gedeelte heeft de delegatie van de VNG veldbezoeken gebracht aan Zudo Tropical Fruits in het ressort Kampong Baroe, gevolgd door een bezoek aan de Uitkijkpolder te Jarikaba en vervolgens zijn de veldbezoeken afgesloten bij melkveehouder Ganpatsing.

error: Kopiëren mag niet!