Stichting Zoutkorrel gaat van start met Agressie Regulatie Training

Stichting Zoutkorrel verzorgt vanaf 2 april een ‘agressie regulatie training’ voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar. De duur van de training is 6 weken. Tot en met 30 maart konden ouders hun kinderen opgeven om deel te nemen aan deze training. 

In een reactie tegenover Dagblad Suriname, gaat de trainer tevens directrice van de stichting, Romana Codringhton-Foort in op gestelde vragen over de agressie regulatie training. 

Waarom is gedacht aan een agressie regulatie training voor kinderen?

Allereerst geeft Codringhton aan, dat het doel van de stichting, het ondersteunen van kinderen en jongeren in hun vorming op lichamelijk-, geestelijk-, sociaal-  en emotioneel gebied is, ter vergroting van hun maatschappelijke kansen. Het tweede doel is, dat de stichting haar grondslag vindt in de evangelie van Jezus Christus. 

Stichting Zoutkorrel bestaat al 11 jaren en agressie regulatie training, is een van de trainingen die de stichting aanbiedt, zegt Codringhton. Er worden vanuit de stichting trainingen aan zowel ouders als kinderen aangeboden. 

Agressief gedrag onder kinderen/jongeren toegenomen?

Aan Codringhton werd gevraagd of agressief gedrag onder kinderen/jongeren is toegenomen. Zij geeft aan dat zij helaas geen antwoord op deze vraag kan geven, omdat zij geen onderzoek heeft gedaan hierover. 

“We bieden deze training wel vanuit Stichting Zoutkorrel, omdat het ook zo staat in het doel dat we nastreven. We weten dat elke levende wezen een aantal levensfase zal moeten doorlopen. Elke levende wezen heeft zo zijn/haar eigen uitdagingen. Bij kinderen kunnen we denken aan het puberen, adolescent gedrag en alles dat daarbij komt kijken. Wat we ook niet moeten vergeten is dat kinderen bepaalde issues meemaken in hun leven. Daarbij kan gedacht worden aan de scheiding van ouders, overlijden van ouders of familieleden, kinderen die de dupe worden van misbruik (lichamelijk/seksueel). Op basis van dit soort factoren die allemaal een rol spelen, hebben we als stichting gedacht aan het bieden van deze training.”

Wat hoopt de stichting te bereiken met deze training?

“We willen dat de maatschappelijke kansen van de kinderen/jongeren vergroot worden, dat ze weerbaar gemaakt kunnen worden en dat ze kunnen omgaan met agressie. Dat ze weten dat ze er mogen zijn, want elk kind is een parel van God.”

Hoeveel kinderen zullen deelnemen aan deze training?

Codringhton laat weten, dat er 15 kinderen zullen deelnemen aan deze training. Aan het eind van de training krijgt elk kind een certificaat. Het is de bedoeling dat de kinderen de tools aangereikt krijgen. “Waar het voornamelijk om gaat is, dat de kinderen na verloop van tijd weer naar hun certificaat kunnen kijken en met trots kunnen zeggen dat ze geleerd hebben om zich te beheersen en dingen anders te doen”, zegt Codringhton. 

SK

error: Kopiëren mag niet!