St. Saathi en Kries Ramkhelawan Music Institute presenteren programma Ramzan Mubarak

De muziek guru Kries Ramkhelawan geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat St. Saathi en Kries Ramkhelawan Music Institute de bijzondere religieuze momenten, namelijk Ramadan, oftewel vastenmaand en Navrátri. viert met een programma. Een Surinaams programma met muzikanten en leerlingen van St. Saathi en Kries Ramkhelawan Music Institute.

De muziek guru geeft aan, dat er in totaal 40 songs zijn opgenomen en de video’s zullen zeker op vijf televisiestations worden uitgezonden, waaronder RBN kanaal 5.1. Het gaat om een programma met eigen songs en covers. Een programma met zang, muziek en bijbehorende boodschap. Ongeveer 30 studenten van de muziek guru hebben gewerkt aan het project.

Er is voor de nieuwe studenten een training van 8 maanden verzorgd. St. Saathi en Kries Ramkhelawan Music Institute werken eraan dat het team de multiculturele Surinaamse samenleving ook uitstraalt met zang en muziek. Tijdens aangelegenheden als Moederdag, Vaderdag, en Navrátri, Kerst en Holi heeft het team altijd een muziekproject gereed en dit keer is de maand Ramadan aan bod gekomen.  

“Ramadan, oftewel vastenmaand en Navrátri, valt samen en dat is ook bijzonder, elke religie leert onze liefde uit te stralen, elkaar te respecteren en in harmonie te leven. In dit tijdperk zijn de aspecten liefde en respect heel belangrijk om in vrede met elkaar te kunnen leven. Programma Ramzan Mubarak is een combinatie. Gedurende negen dagen zullen ook devotionele songs, bhadjan ten gehore gebracht worden”, zegt Ramkhelawan

Kries Ramkhelawan is heel blij met het feit ,dat er sponsoren zijn geweest die het geheel hebben ondersteund en hoopt dat meer sponsoren zich aansluiten, zodat er meer projecten met Surinaamse talenten kunnen worden gerealiseerd. 

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!